IQ Test の答え

1) Some months have 30 days,some months have 31 days. How many months have 28 days?
ANSWER: All of them. Every month has at least 28 days.
2) If a doctor gives you 3 pills and tells you to take one pill every half hour, how long would it be before all the pills had been taken?
ANSWER: 1 hour. If you take a pill at 1 o’clock,then another at 1.30 and the last at 2 o’clock,they will be taken in 1 hour.
3) I went to bed at eight o’clock in the evening and wound up my clock and set the alarm to sound at nine o’clock in the morning. How many hours sleep would I get before being awoken by the alarm?
ANSWER: 1 hour. It is a wind up alarm clock which cannot discriminate between a.m. and p.m.
4) Divide 30 by half and add ten. What do you get?
ANSWER: 70. Dividing by half is the same as multiplying by 2.
5) A farmer had 17 sheep. All but 9 died. How many live sheep were left?
ANSWER: 9 live sheep.
6) If you had only one match and entered a COLD and DARK room, where there was an oil heater, an oil lamp and a candle, which would you light first?
ANSWER: The match.
7) A man builds a house with four sides of rectangular construction, each side having a southern exposure. A big bear comes along. What color is the bear?
ANSWER: White. If all walls face south, the house must be on the North Pole.
8) Take 2 apples from 3 apples. What do you have?
ANSWER: 2 apples. I HAVE 3 APPLES, YOU TAKE 2, WHAT DO YOU HAVE?
9) How many animals of each species did Moses take with him in the Ark?
ANSWER: None. It was Noah, not Moses.
10) If you drove a bus with 43 people on board from Chicago and stopped at Pittsburg to pick up 7 more people and drop off 5 passengers and at Cleveland to drop off 8 passengers and pick up 4 more and eventually arrive at Philadelphia 20 hours later, what’s the name of the driver?
ANSWER: YOU are the driver.

1 Comment on "IQ Test の答え"

  1. Salty Dog | 8月 1, 2008 at 3:17 pm |

    なるほど・・・昔はこういうの結構得意だったんだけどなぁ。思考回路が固くなっているのか・・・特にNo.9は考えすぎたカナ?(決してウケ狙いじゃないんですけどね)

Leave a comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

地方版は広告で成り立っています。アドブロッカーを無効にしてから再読み込みしてください。

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock